> SlowTrav > Contest

Slow Travel Contest 2006 - Online Contests - Answers

A history of the contest

This page has the answers to the Online Contests 2006.

First Contest - 9am MST - Answers

QUESTION 1: Find a photo of a cat sitting on motorcycle.

ANSWER:
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=8727
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=11380
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=22459

(Janet's photo, the last one, does not come up on the search because she did not have the word motorcycle in the title or description.)


QUESTION 2: Where is the Val di Cornia? What region and what part of the region (near which larger towns)?

ANSWER: The Val di Cornia (Cornia Valley) is a peninsula on the Costa degli Etruschi (Etruscan Coast) in western Tuscany, between Livorno and Grosseto.
www.slowtrav.com/italy/tuscany/val_di_cornia.htm


QUESTION 3: In a restaurant in France, what course is the Entree? This is multiple choice:
1. main course,
2. refers to entrance to the restaurant,
3. appetizer,
4. greeting the owner gives to people entering the restaurant

ANSWER: 3, appetizer
www.slowtrav.com/france/restaurants/basics.htm

Second Contest - noon MST

This was a treasure hunt working your way through the website.

Third Contest - 3pm MST

QUESTION 1. Italy is divided into legal "regions". List the region each of the following towns is located in. Levanto, Arezzo, Bari, Turin, Amalfi.

ANSWER: Liguria, Tuscany, Puglia, Piedmont, Campania.


QUESTION 2. What countries does Italy border on by land?

ANSWER: France, Switzerland, Austria, Slovenia

(But Paolo pointed out that we forgot - Vatican, San Marino!!)


QUESTION 3. Frances Mayes, author of the much-read "Under the Tuscan Sun", wrote about her house near which Tuscan hill town?

ANSWER: Cortona


QUESTION 4. What town in Italy that is sometimes called "Little Jerusalem?"

ANSWER: Pitigliano
Find answer in Alice's Trip Report 491, page 4 www.slowtrav.com/tr/tripreport.asp?tripid=491&index=4


QUESTION 5. Why is there frequently a plus sign (+) at the start of European phone numbers? What does it mean?

ANSWER: The plus sign represents the long distance code (international access code) for the country where you are calling from.
www.slowtrav.com/italy/instructions/dialing.htm

Fourth Contest - 6pm MST

QUESTION 1: Go to www.slowphotos.com and find the photo of a saint sitting on a horse - in an unusual way - not on his back.

ANSWER:
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=16618
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=1661
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=3778


QUESTION 2: What is the speed limit on the Autostrada in Italy?

ANSWER: 130 km/hr
www.slowtrav.com/italy/driving/introduction.htm


QUESTION 3: From the SlowTrav trip reports: What ride wouldn't StephenP do with Sophie?

ANSWER: A hot air balloon ride in China.
www.slowtrav.com/tr/tripreport.asp?tripid=898&index=7


QUESTION 4: How long did it take Jonathan to drive from England to Puglia, in southern Italy?

ANSWER: 3 days
www.slowtrav.com/italy/driving/england_italy.htm


QUESTION 5: When was the first SlowTrav GTG, before we even called them GTGs?

Answer can be a link to the thread on the message board where it was organized. Or a link to a photo from the GTG. Or the date of the GTG.

Hint. Pauline and Steve organized it.

ANSWER:
slowtalk.com/groupee/forums/a/tpc/f/862600685/m/347600685/r/347600685
www.slowphotos.com/photo/showphoto.php?photo=222
October 3, 2001

Fifth Contest - 9pm MST

QUESTION 1: What is Ostuni's nickname?

ANSWER: "The White City" or "La Citta Bianca"
www.slowtrav.com/italy/puglia/lm_puglia.htm


QUESTION 2: Name the 6 sestieri of Venice.

ANSWER: San Marco, Dorsoduro, San Polo, Santa Croce, Cannaregio, Castello.
www.slowtrav.com/italy/venice/se_sestieri.htm

Back to Top

Car Rental Hotel Booking Flight Booking Train Tickets Books, Maps, Events
Europe Cell Phones Long Distance Cards Luggage, etc. Travel Insurance Classifieds

* Advertise on Slow Travel | Post your travel questions on the Slow Travel Forums

Copyright © 2000 - 2014 SlowTrav.com, unless noted otherwise. Slow Travel® is a registered trademark. Contact Slow Travel

RSS Feeds - Link to Us - Disclaimer - Privacy Policy - Currency Converter - Colophon - Sponsors - Become a Member
Home | Forums | Slow Travel? | Europe Trip Planning | Photos | Trip Reports | Search | About Us | Classifieds